21 Μαρτίου 2018

Δυστυχώς τα στοιχεία είναι συγκλονιστικά

Ο Δημήτρης Κοντός γράφει για την κίνηση ενημέρωσης περισσότερων από 200 ΜΜΕ για αυτά που συμβαίνουν στην Ευρωλίγκα.

Ας ξεκινήσουμε γράφοντας πως η κίνηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου είναι κάτι που δεν έχει συμβεί ξανά με αυτό τον τρόπο. Με ονοματεπώνυμο δηλαδή και προσωπικά χωρίς κύκλους, τετράγωνα, τρίγωνα και διαρροές. Με ευθύτητα αποφάσισε να επικοινωνήσει ένα εξόχως σοβαρό ζήτημα σε περισσότερα από 200 ΜΜΕ και σε 11 χώρες ανά την Ευρώπη. Παράλληλα, απευθύνθηκε (επισήμως φυσικά) σε όλους τους πρόεδρους των ομάδων και τον Τζόρντι Μπερτομέου με το περιεχόμενο αυτής της αλληλογραφίας προφανώς να μην έχει γνωστοποιηθεί.

Το μεγάλο «θέμα» είναι πως το 40λεπτο DVD που αποτυπώνει με εικόνα, ήχο και απόλυτα επεξηγηματικά τα όσα βιώνει ο Παναθηναϊκός και αντιστοίχως όσα η Φενέρ και ο Ολυμπιακός είναι μικρό! Είναι συγκλονιστικό πως θα μπορούσε να είναι άλλο τόσο ώστε να καταγράψει με κάθε λεπτομέρεια τα πεπραγμένα των 26 αγωνιστικών που έχουμε διανύσει (μη βάλουμε στη συζήτηση όσα έχει ζήσει ο Παναθηναϊκός ακόμη σε αγώνες final 4).

Εξάλλου, όποιος το έχει στα χέρια του μπορεί να κάνει ένα κόπο να το δει και αν σε κάποιο σημείο του δεν συμφωνεί να το συζητήσουμε για ώρες. Δυστυχώς, λοιπόν, έχουμε μπροστά μας ένα σοβαρότατο ζήτημα που αρχίζει και γεμίζει σκιές το Ευρωπαϊκό φόντο της διοργάνωσης. Σκιές που ΔΥΣΤΥΧΩΣ (επαναλαμβάνουμε) έχουν εικόνα, ήχο, πρωταγωνιστές και υπεύθυνους.

Η Ευρωλίγκα από την πλευρά της επιχείρησε να σωπάσει τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο με την απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα, ωστόσο, δεν θα μπορούσε να του βάλει mute στην ελευθερία της έκφρασης και της άποψης σε κάτι που είναι απόλυτα εμπεριστατωμένο, δείχνοντας πως ο ισχυρός ανήρ του «τριφυλλιού» έχει ξοδέψει δεκάδες ώρες για να βρει λύση στο ζήτημα του μη σεβασμoύ του εξάκις Πρωταθλητή Ευρώπης. Όσο για την αντιπαραβολή με Φενέρ και Ολυμπιακό είναι μια φυσιολογική και επόμενη κίνηση από τη στιγμή που υπάρχει ανταγωνισμός που μοιάζει πολλές φορές αθέμιτος.

Ποιο είναι το κέρδος; Ακόμη και ένα από τα 200 Μέσα να τοποθετηθεί επί του θέματος θα είναι κέρδος. Παρόλα αυτά, η αλήθεια είναι κάπου αλλού. Στις 11 χώρες και στα τόσα Μέσα που έχουν σταλεί το DVD και η επιστολή οι δημοσιογράφοι και οι παράγοντες των ομάδων θα δουν την εικόνα την οποία θα αντιμετωπίσουν ως μια σκληρή αλήθεια. Εκεί, ακόμη και αν δεν πουν κάτι επίσημα θα ξέρουν. Θα καταλάβουν τι συμβαίνει αν δεν το γνωρίζουν ήδη. Τι θα κάνουν μπροστά σε μια τόσο ξεκάθαρη εικόνα; Θα κλείσουν τα μάτια; Η’ θα στρουθοκαμηλίσουν;

Αντί επιλόγου η τελευταία φράση της επιστολής: «Παρακαλώ, ενεργήστε βάσει της δικής σας θέλησης, αλλά έχετε κατά νου ότι η δημοσίευση της αλήθειας είναι η ψυχή της δικαιοσύνης». 

ΥΓ: Ξαφνικά ο Σπύρος Καπράλος θυμήθηκε το ΟΑΚΑ που ρημάζει κάθε μέρα. Από ποντίκια, μέχρι διαλυμένες εγκαταστάσεις και κουβάδες όταν βρέχει. Σε αυτή τη χώρα πάντα κάτι γίνεται από πίσω.