11 Μαρτίου 2018

Παναθηναϊκή πολιτεία με Γιαννακόπουλο ηγέτη

Το πλάνο του Γιαννακόπουλο εκτός από μοναδικό αυτή τη στιγμή, μοιάζει και ως το ιδανικό για να προχωρήσει ο Παναθηναϊκός στην επόμενη – επιτυχημένη – εποχή του.

Το σενάριο φαντάζει ιδανικό. Ο Παναθηναϊκός να στεγάσει όλα του τα τμήματα στο ΟΑΚΑ, φτιάχνοντας μια Παναθηναϊκή πολιτεία, με μπάσκετ, ποδόσφαιρο και ερασιτεχνικά και με ηγέτη τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Το ακούς και φοβάσαι πως επειδή είναι τόσο καλό, αποκλείεται να γίνει αληθινό. Να, όμως, που αυτή τη φορά μοιάζει πιο πιθανό από ποτέ.

Και είναι πιο πιθανό γιατί εκτός από τη γνωστή σε όλους επιθυμία του Γιαννακόπουλου να δει και πάλι το ποδόσφαιρο να έχει κυρίαρχο ρόλο, υπάρχει και η επιθυμία της κυβέρνησης να δώσει ένα τέλος στις περιπέτειες που περνάει ο Παναθηναϊκός. Ακόμα κι αν το κάνει για πολιτικές σκοπιμότητες, ο Παναθηναϊκός θα βγει κερδισμένος αν η ιστορία προχωρήσει.

Διότι «συμμετοχή» της κυβέρνησης σημαίνει πως όποιος κι αν έρθει από το εξωτερικό, θα αποτελεί αξιόπιστο συνομιλητή και εταιρεία που θα περάσει από… κόσκινο, πριν ακουμπήσει τα χρήματά της στην Ελλάδα. Στη συγκεκριμένη κυβέρνηση μπορεί να έχουν κάνει πολλά λάθη και να έχουν πει μπόλικα ψέματα, όμως το σίγουρο είναι πως δεν γουστάρει τα λαμόγια.

Πιθανό μπάσιμο του Γιαννακόπουλου στο ποδόσφαιρο θα γίνει με κρότο. Δεδομένα ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ θα εξασφαλίσει πριν καν βάλει οποιαδήποτε υπογραφή, πως κανείς δεν θα του «κλέβει» τα χρήματα που θα επενδύσει. Ούτε επίδοξοι… χαλίφηδες, ούτε πρώην «αφεντικά» του ποδοσφαίρου.

Ο Γιαννακόπουλος έχει δύο θετικά. Το ένα είναι το αυτονόητο: πως αποτελεί αυτή τη στιγμή τον μοναδικό πράσινο παράγοντα που μπορεί να μαζέψει γύρω του και να έχει τη στήριξη της συντριπτικής πλειονότητας του κόσμου του Παναθηναϊκού. Ακόμα και όταν ο Γιαννακόπουλος απείλησε πως θα φύγει από την Ευρωλίγκα, τη διοργάνωση δηλαδή που ο φίλαθλος του Παναθηναϊκού γουστάρει όσο καμία, ο κόσμος πήγε μαζί του.

Το δεύτερο είναι πως προκαλεί σεβασμό και πολλές φορές ακόμα και φόβο στον αντίπαλο. Με Γιαννακόπουλο στο τιμόνι, κανείς δεν θα τολμήσει να παίξει με τον ιδρώτα των παικτών του Παναθηναϊκού, όπως έκανε τόσα και τόσα χρόνια. Κι αυτή η «νίκη» θα θεωρείται δεδομένη πριν ακόμα… ξεκινήσει ματς.