1 Μαρτίου 2018

Πόσοι βουλευτές παίρνουν χιλιάρικα για επίδομα ενοικίου;

Δυστυχώς στην «καταραμένη» διαύγεια του ΓΑΠ δεν αναφέρονται τα επιδόματα ενοικίου σε βουλευτές

Υπάρχει το δέντρο, υπάρχει και το δάσος. Κανένα δέντρο δεν μπορεί να το κρύψει. Μόνο αν επιμένεις να βλέπεις το δέντρο ή, ακόμα χειρότερα, αν παρακολουθείς μόνο το δάχτυλο που σου το δείχνει.

Τα έγραψα και στο χθεσινό άρθρο μου ότι το σκάνδαλο δεν είναι η Αντωνόπουλου, αλλά η κυβέρνηση Τσίπρα - «εμείς είμαστε από άλλο υλικό φτιαγμένοι» που νομοθέτησε και ψήφισε κρυμμένες στο 3ο μνημόνιο στις 14/08/2015 τις άσχετες τροπολογίες για επιδότηση ενοικίου σε εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς εξ επαρχίας, για οικοσκευή του προέδρου της Δημοκρατίας και λοιπών, για αμοιβές για ταξίδια στο εξωτερικό, για αποσπάσεις στο εξωτερικό κ.λπ. μέχρι και για χιλιομετρική αποζημίωση! Και στις 14/05/2016, με νέα τροπολογία επέκτειναν τη χιλιαρούμπα για επιδότηση ενοικίου και για τους βουλευτές επικρατείας, που στερούνται ιδιόκτητης κατοικίας στην Αττική. Φωτογραφία για κάποιον από τους 12 βουλευτές επικρατείας είναι. Για να μη μείνει κανένας παραπονεμένος.

Τι κάνει κάποιους σαν τη Ράνια και τον Τζιμ, που έχουν περιουσία πάνω από 3 εκ. ευρώ, να μαζεύουν οδοιπορικά €40 και ενοίκια €12.000; Η απληστία; Όχι. Αφού έτσι κάνουν και οι υπόλοιποι υπουργοί και βουλευτές, δεν θέλουν να φαίνονται κορόιδα. Δεν θέλουν να είναι κορόιδα. Τα κορόιδα είναι οι πολίτες. Οι κυβερνώντες ποτέ.

Όλοι στο Μαξίμου ήξεραν από την «καταραμένη» διαύγεια ότι η υπουργός έπαιρνε την επιδότηση δύο χρόνια τώρα. Και δεν τους ενοχλούσε. Το θεωρούσαν φυσικό μιας και αντίστοιχου μεγέθους επιδόματα παίρνουν και αυτοί. Μήπως αυτό είναι το δάσος; Όχι.


Και οι βουλευτές το ήξεραν. Από το 1994 οι βουλευτές από την επαρχία που δεν έχουν κατοικία στην Αθήνα δικαιούνται επιδότηση ενοικίου για τη διαμονή τους σε ξενοδοχεία πλησίον της βουλής για 4 ημέρες την εβδομάδα. Από το 2004, επί Κώστα του κιμπάρη, με τροπολογία αντί για ξενοδοχεία μόνο με €70/ημέρα, εναλλακτικά μπορούσαν να επιλέξουν κατοικία με επιδότηση μέχρι €1.000 τον μήνα. Με το ΦΕΚ: 188/Α/2004. Αυτό είναι το σκάνδαλο. Από το 2004! Και ταρατατζούμ είχαν δικαίωμα αντίστοιχου επιδόματος αν νοίκιαζαν σπίτι στην εκλογική τους περιφέρεια. Η πολιτική είναι υψηλή τέχνη! Όχι παίζουμε! Πολλοί βουλευτές επαρχίας που την πέφτουν στην Αντωνόπουλου, παίρνουν παραπλήσια επιδόματα. Της την πέφτουν γιατί κινδυνεύουν να φάνε την ίδια ξεφτίλα.

Μόνο η Αντωνόπουλου νοίκιαζε σπίτι με επιδότηση €1.000 τον μήνα; Μήπως υπάρχουν και άλλοι εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί και βουλευτές επαρχίας που παίρνουν ανάλογα ποσά επιδότησης; Δυστυχώς στην «καταραμένη» διαύγεια του ΓΑΠ δεν αναφέρονται τα επιδόματα ενοικίου σε βουλευτές. Ούτε τα υπόλοιπα επιδόματα που παίρνουν. Ούτε πόσοι βουλευτές από το 2004 νοίκιαζαν βίλες με χιλιάρικα.

Μήπως τώρα φαίνεται το δάσος που κρύβεται πίσω από το δέντρο της Αντωνόπουλου; Ούτε τώρα. Μόνο ένα μικρό μέρος του!

Όσο οι πολίτες θα στέλνουμε στη Βουλή ή θα ψηφίζουμε πολιτικάντηδες της ΝΔ ή του ΠΑΣΟΚ για να μη βγει ο ΣΥΡΙΖΑ, ή πολιτικάντηδες ΣΥΡΙΖΑ για να μη βγει η ΝΔ, και όχι πολιτικούς που έχουν να προσφέρουν, ας μην απορούμε γιατί αυτοί που εκλέγουμε ξέρουν μόνο να τα παίρνουν.