20 Νοεμβρίου 2017

«Φωνητικός Κειμενογράφος» - Δωρεάν Ελληνικός φωνητικός κειμενογράφος

Το Texnologia.net είναι ένα νέο ελληνικό ανερχόμενο τεχνολογικό site, του οποίου ο δημιουργός έφτιαξε ένα καταπληκτικό και δωρεάν online εργαλείο για να μας κάνει την ζωή πιο εύκολη όσο αναφορά την υπαγόρευση κειμένων και συγκεκριμένα την φωνητική υπαγόρευση και να την μετατρέψουμε σε γραπτό κείμενο.



Σε παλιότερο άρθρο παρουσιάσαμε τον δωρεάν φωνητικό κειμενογράφο, ο οποίος  "κρύβεται" μέσα στα Google έγγραφα.


Ο Φωνητικός Κειμενογράφος λοιπόν, είναι ένα πανίσχυρο ηλεκτρονικό και τονίζουμε εντελώς δωρεάνσημειωματάριο, στο οποίο μπορείτε να υπαγορεύετε φωνητικά τα κείμενά σας στα Ελληνικά (ή οποιαδήποτε άλλη γλώσσα, αρκεί να την επιλέξετε) με την βοήθεια ενός μικροφώνου. Το αποτέλεσμα είναι άκρως εντυπωσιακό, αφού τα περιθώρια λάθους είναι μηδαμινά.





Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πατήσετε το εικονίδιο του μικροφώνου που βρίσκεται πάνω δεξιά στον κειμενογράφο και να αρχίσετε την εκφώνηση των κειμένων σας. Εδώ να αναφέρουμε ότι στην Ελληνική γλώσσα δεν μπορούμε να εισάγουμε τα σημεία στίξης. Άρα θα πρέπει να το κάνουμε χειροκίνητα αφού τελειώσουμε την υπαγόρευση. Αφού τελειώσετε την εκφώνηση, κλικάρετε εκ νέου στο εικονίδιο του μικροφώνου για να σταματήσει η λειτουργία. Στη συνέχεια αντιγράφετε το κείμενο και το επικολλάτε όπου θέλετε.
Σημαντικό: Κατά την διάρκεια της υπαγόρευσης καλό είναι να μην υπάρχουν εξωτερικοί ήχοι οι οποίοι μπορεί να αλλοιώσουν το αποτέλεσμα. Επίσης, ο δημιουργός του φωνητικού κειμενογράφου μας προτρέπει να χρησιμοποιούμε τον Google Chrome για καλύτερα αποτελέσματα, μιας και συνεργάζεται καλύτερα με τον κειμενογράφο.


Κάντε κλικ στον σύνδεσμο που ακολουθεί και ξεκινήστε να υπαγορεύετε ►► Φωνητικός Κειμενογράφος

Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης