24 Σεπτεμβρίου 2017

2o Athens Coffee Festival

Ημερομηνία : 30/09/2017 - 02/10/2017
Έναρξη : 10:00
Λήξη : 22:00
Χώρος - Αίθουσα : Δεξαμενές Καθαρισμού (Δ10) , Παλαιοί Φούρνοι (Δ6) , Νέοι Φούρνοι (Δ7) , Μηχανουργείο (Δ12) , Αποθήκη (Δ9) (Δ9)
Είδος εκδήλωσης : Μουσική

2o Athens Coffee Festival

Γνωρίζετε πόση μαγεία κρύβεται σε ένα φλιτζάνι καφέ;
Ελάτε να το ανακαλύψουμε μαζί, στο Athens Coffee Festival!

Το ATHENS COFFEE FESTIVAL είναι μία μεγάλη γιορτή για τον καφέ και την κουλτούρα του, η οποία απευθύνεται εξίσου στους επαγγελματίες της καφεστίασης, τους home barista και το ευρύ κοινό. Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί φέτος για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το τριήμερο 30 Σεπτεμβρίου με 2 Οκτωβρίου. 

Περισσότεροι από εκατό εκθέτες (εταιρείες εμπορίας καφέ και συναφούς εξοπλισμού, microroasters, κατασκευαστές μηχανών κ.ά.) θα υποδεχθούν τους επισκέπτες του φεστιβάλ, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν καφέδες από όλο τον κόσμο και να συναντήσουν από κοντά κορυφαίες προσωπικότητες από την ελληνική και τη διεθνή σκηνή του καφέ. 

Το πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων του ATHENS COFFEE FESTIVAL περιλαμβάνει περισσότερες από 60 ώρες εκπαιδευτικού προγράμματος και γευστικών δοκιμών, σε τρεις ειδικά διαμορφωμένους χώρους: 

  • The Chatroom, με παρουσιάσεις, επιδείξεις και συζητήσεις για την κουλτούρα, την ιστορία και του μέλλον του καφέ.
  • The Lab, με σεμινάρια και workshops για το roasting και όλες τις μεθόδους παρασκευής καφέ (espresso, hand brew, ibrik).
  • The Cupping Room, με γευστικές δοκιμές σπάνιων ποικιλιών καφέ από διάφορες καφεπαραγωγές χώρες. 
Καθημερινά, η Κεντρική Σκηνή του ATHENS COFFEE FESTIVAL θα φιλοξενεί dj-sets με δημοφιλείς ραδιοφωνικούς παραγωγούς (En Lefko, Heat, Red) και ζωντανές συναυλίες με τη Μαριέττα Φαφούτη (30/9), την Ίντρα Κέιν και τους Painted Black (1/10) και τον George Zervos (2/10). Εξάλλου, κατά τη διάρκεια της μέρας θα πραγματοποιούνται στην κεντρική σκηνή διαγωνισμοί γνώσης με πλούσια δώρα. 

Στο πλαίσιο του ATHENS COFFEE FESTIVAL θα πραγματοποιηθεί το 1ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Roasting του SCA Greece, με τη συμμετοχή δέκα ταλαντούχων roaster από όλη τη χώρα. Οι επισκέπτες του φεστιβάλ θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά τη διαδικασία επιλογής του πράσινου (ωμού) καφέ καθώς και τα στάδια καβουρδίσματος των κόκκων. 

ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
ΣΑΒΒΑΤΟ 30/09 - 10:00 έως 22:00
ΚΥΡΙΑΚΗ 01/10 - 10:00 έως 22:00
ΔΕΥΤΕΡΑ 02/10 - 12:00 έως 22:00

Το πρόγραμμα κάθε ημέρας ολοκληρώνεται με μία ζωντανή συναυλία στις 8.00 το βράδυ!

Ενημερωθείτε για το πλήρες πρόγραμμα εκδηλώσεων και τη λίστα των εκθετών μέσω της ιστοσελίδας www.athenscoffeefestival.gr και της official page του φεστιβάλ στο Facebook. 

Το ATHENS COFFEE FESTIVAL οργανώνεται από τη FORUM A.E., την κορυφαία εταιρεία διοργάνωσης εκθέσεων και επαγγελματικών εκδόσεων στην Ελλάδα και τελεί υπό την αιγίδα του SCA Greece, του ελληνικού τμήματος του διεθνούς οργανισμού Specialty Coffee Organisation.
Μέγας χορηγός του φεστιβάλ είναι το γάλα Barista's Gold και Official Media Partner το περιοδικό Snack & Coffee. 

Γενική είσοδος 4 ευρώ
Για την είσοδο στο φεστιβάλ απαιτείται η έκδοση ημερήσιου ατομικού εισιτηρίου αξίας 4 ευρώ, αποκλειστικά από τα εκδοτήρια που θα λειτουργούν στην είσοδο της Τεχνόπολη επί τις οδού Ιάκχου, μόλις 50 μέτρα από τον σταθμό Κεραμεικός του μετρό.