19 Αυγούστου 2017

Πρόκληση από KEFALΙNIA LINE: Κατέβασε τους πυροσβέστες από το πλοίο, διότι… δεν είχαν σύμβαση για να τους μεταφέρει

Το κοινωνικό έργο των πυροσβεστών φαίνεται -κατά το κοινώς λεγόμενο- ότι «γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων της» η ακτοπλοϊκή εταιρεία «Kefalinia Line» προς χάριν της κερδοφορίας της.
Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε με επιστολή της προς τον Πρωθυπουργό η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πενταετούς Υποχρέωσης και Συμβασιούχων Πυροσβεστών (ΠΟΠΥΣΥΠ), η εταιρεία κατέβασε από το πλοίο στην Κεφαλλονιά τούς πυροσβέστες, οι οποίοι είχαν πάει ως ενίσχυση για να σβήσουν τις φωτιές στο νησί και αποδεσμεύτηκαν καθώς δεν ήταν πλέον απαραίτητη η βοήθειά τους.
Οι συγκεκριμένοι πυροσβέστες ήταν οκτώ άτομα από Άρτα, Πρέβεζα, Γύθιο και Αίγιο με ένα φορτηγάκι τύπου βαν μεταφοράς προσωπικού. Είχαν μεταβεί στο νησί για να συμμετάσχουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στα Σιμωτάτα και στα Λουρδάτα και είχαν αποδεσμευτεί για να επιστρέψουν στη βάση τους.
Σύμφωνα με την επιστολή της ΠΟΠΥΣΥΠ, προς τον πρωθυπουργό, μόλις οι πυροσβέστες πήγαν στο λιμάνι για να φύγουν, η εταιρεία που είχε δρομολόγιο εκείνη την ώρα, «με προκλητικό τρόπο τους κατέβασε, προσβάλλοντας τους, από το καράβι της, διότι δεν έχει σύμβαση με τους πυροσβέστες, όπως ισχυρίζεται». Η Ομοσπονδία ζητεί από τον Αλέξη Τσίπρα να παρέμβει ώστε να αποχωρήσουν οι συνάδελφοι τους «διότι η παραμονή τους εκεί επιβαρύνεται με χρήματα -φαγητό διαμονή κλπ. τα οποία όμως δεν τα έχουν και αδυνατούν».
Από το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος διευκρινίστηκε ότι οι πυροσβέστες πήγαν στο λιμάνι για να φύγουν με το πλοίο στις 12 το μεσημέρι, αλλά με τη συγκεκριμένη εταιρεία πράγματι δεν υπάρχει σύμβαση για δωρεάν μετακινήσεις οχημάτων και υπαλλήλων του Σώματος. Σύμβαση, στη συγκεκριμένη γραμμή, έχει το Πυροσβεστικό Σώμα με άλλη εταιρεία, η οποία είχε δρομολόγιο στις 15.00 από Κεφαλλονιά, με το οποίο έφυγαν τελικά οι πυροσβέστες. Παρ’ όλα αυτά πάντως κύκλοι της πυροσβεστικής δεν έκρυψαν τη δυσφορία τους για το περιστατικό.