24 Αυγούστου 2017

Χανιά: Με ένα ασθενοφόρο όλος ο νομός εξαιτίας της «Fraport»

Απαίτησε να υπάρχουν δύο στο αεροδρόμιο, που δεν έχει γιατρό και νοσηλευτή!
Mόλις με ένα ασθενοφόρο εξυπηρετείται το πρωί της Πέμπτης όλος ο νομός Χανίων, καταγγέλλει ο πρόεδρος των εργαζομένων στον τομέα Χανίων του ΕΚΑΒ, Αντώνης Κιοππές. Ο λόγος;

Από ενημέρωση που είχε από το διαβιβαστικό κέντρο στο Ηράκλειο, η «Fraport» ζήτησε να υπάρχουν δύο ασθενοφόρα σε αναμονή στο αεροδρόμιο «Δασκαλογιάννης», προκειμένου να παραλάβουν περιστατικά από δύο διαφορετικές πτήσεις.
Όπως αναφέρει ο κ. Κιοππές, σε σχετική ερώτηση του διαβιβαστή για το αν υπάρχει γιατρός και νοσηλευτής στο αεροδρόμιο, ώστε να δοθούν οι α’ βοήθειες μέχρι να πάει ασθενοφόρο, η απάντηση ήταν αρνητική!
Δεν υπάρχει γιατρός και νοσηλευτής στο αεροδρόμιο μέσα στην τουριστική σεζόν! Και ζητείται η συνδρομή του ΕΚΑΒ, ώστε να μην έχουμε χειρότερα στο «Δασκαλογιάννης».
Αποτέλεσμα; Ο νομός να μείνει με ένα ασθενοφόρο βάρδιας!
Κι αυτά τη στιγμή που τα παιδιά του ΕΚΑΒ «τρέχουν και δεν φτάνουν» με τα τροχαία που συμβαίνουν το ένα πίσω από το άλλο.
Τι συμβαίνει τελικά με το θέμα του γιατρού στο «Δασκαλογιάννης»; Ένα υπερσύγχρονο αεροδρόμιο που υπερηφανεύεται για τις υποδομές του και την αύξηση του αριθμού των αφίξεων, αλλά και την εξυπηρέτηση που παρέχει και τις υπηρεσίες, δεν μπορεί να δώσει την στοιχειώδη πρωτοβάθμια περίθαλψη μόλις παραστεί ανάγκη;