10 Αυγούστου 2017

Κίμωλος, το γραφικό νησί με τις υπαίθριες βιβλιοθήκες!

Η Κίμωλος, το νησί της κιμωλίας, είναι ένας πανέμορφος γραφικός προορισμός για όσους επιθυμούν ήσυχες διακοπές, που ξεχωρίζει για την χαρακτηριστική κυκλαδική ομορφιά της, που παραμένει ανέγγιχτη από το χρόνο.

Όσοι επισκέπτονται το νησί, μπορούν να γίνουν μάρτυρες μιας πολύ σημαντικής και πρωτότυπης πρωτοβουλίας. Στα σοκάκια του νησιού δημιουργήθηκαν ανοιχτές βιβλιοθήκες, οι οποίες δίνουν την δυνατότητα στους επισκέπτες, αλλά και στους κατοίκους του νησιού, να δανειστούν βιβλία δωρεάν αλλά και να προσφέρουν δικά τους ώστε να εμπλουτιστεί το περιεχόμενο των βιβλιοθηκών.



Η πρωτοβουλία αυτή, αποτελεί μια ιδέα της εθελοντικής ομάδας Κιμώλου «Κιμωλίστες», η οποία υποστηρίχθηκε από τις τοπικές αρχές. Με βασικό υλικό το θαλασσόξυλο και το μεράκι της εθελοντικής ομάδας Κιμώλου, κατασκευάστηκαν τέσσερις υπαίθριες βιβλιοθήκες, που θα τις βρείτε απέναντι από την εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου, στην περιοχή Καρκάνη, στην πλατεία Σωτήρος και στην Αγορά κάτω από την Καμάρα.


Η προσπάθεια συνεχίζεται και όποιος έχει την δυνατότητα να διαθέσει κάποιο βιβλίο, μπορεί να απευθυνθεί στις παρακάτω διευθύνσεις και τηλέφωνα.

Κίμωλος 840 04, Ελλάδα
email: info@kimolistes.com
https://www.facebook.com/kimolistes.gr,
http://www.kimolistes.com/