22 Ιουλίου 2017

Και όλα εξελίσσονται ομαλά στο βασίλειο της Δανιμαρκίας

Γράφει ο Γιάννης Κουτρουμπής

Πραγματικά ο παραπάνω τίτλος απηχεί ότι γίνεται τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα και ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια. Γιατί το λέω αυτό; Μα φυσικά γιατί ασχολούμαστε με οτιδήποτε άλλο συμβαίνει γύρω μας, αλλά και ότι έχει συμβεί στο παρελθόν, παρά να ασχοληθούμε με τα καυτά συμβάντα της επικαιρότητας.

Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς και τι να πρωτοαναφέρει. Πρώτα η Κυβέρνηση τα έβαλε με όλα τα πολιτικά κόμματα του παρελθόντος μετά συνέχισε ήθελε να τα βάλει με τους επιχειρηματίες και όχι με την μερίδα εκείνων που ίσως να έπρεπε να τιμωρηθούν, αλλά με τους μικρομεσαίους που βλέπουν τα μαγαζιά τους να ερημώνουν κάθε μέρα και περισσότερο.

Εφόσον τελείωσαν με τους επιχειρηματίες άρχισαν να τα βάζουν με τα ΜΜΕ με αποτέλεσμα πλέον ότι και αν πουν οι δημοσιογράφοι που είναι αντίθετο στην κυβερνητική επικοινωνιακή γραμμή να στηλιτεύεται και πολλές φορές με τον χειρότερο τρόπο. Αφού λοιπόν έκλεισαν μεγάλα εκδοτικά συγκροτήματα και βρέθηκαν χιλιάδες εργαζόμενοι στον δρόμο έπειτα έκανε και τον πολύφημο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, ο οποίος έμελλε μετά από λίγο καιρό να ακυρωθεί από το ΣτΕ.

Τι ήταν να γίνει αυτό σταδιακά ο προσανατολισμός της Κυβέρνησης άλλαξε και άρχισε να τα βάζει με την ίδια την δικαιοσύνη με συνεχείς βολές προς στελέχη της λόγω κυρίως κάποιων αρνητικών αποφάσεων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τώρα τελευταία.

Κάποιος μπορεί να αναρωτηθεί μα καλά γιατί τα βάζουν και με τα ΜΜΕ και την Δικαιοσύνη εφόσον έχουν εξοντώσει επικοινωνιακά τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα. Μα για ποιον άλλο λόγο για να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη από την παρακολούθηση της οικονομικής πορείας του κράτους.

Γιατί αν απλά δημιουργείς πλεόνασμα μόνο και μόνο επειδή δεν πληρώνει το κράτος τους προμηθευτές και γιατί συνεχώς εισπράττει τότε είναι πολύ απλό να το διατηρήσεις αυτό το πλεόνασμα στα ίδια επίπεδα που βρίσκεται και φέτος. Συν τοις άλλοις μία άλλη πληροφορία που δεν έγινε ευρέως γνωστή.

Μέσα στα συμφωνηθέντα ήταν και ένας όρος που ανάγκαζε την Κυβέρνηση να πληρώσει την δικαστική παράσταση του κ. Γεωργίου και σε περίπτωση που κριθεί αθώος (από την δικαιοσύνη που καθυβρίζουν ολημερίς) να του ζητήσουν και «συγγνώμη».

Όταν λοιπόν έχει αρχίσει η Κυβέρνηση ακόμα και αν δεν υπάρχουν ανοιχτά μέτωπα να ανοίγει μερικά κατά διαστήματα μήπως τελικά είναι «βιτρίνα» προς αποπροσανατολισμό των πολιτών; Μήπως απλά δεν έχουν καμία πρόθεση να φέρουν σε αντίπαλα στρατόπεδα τα ΜΜΕ και τη δικαιοσύνη απλά τα βρίσκουν ως εξιλαστήρια θύματα;