14 Ιουνίου 2017

Ένας λογαριασμός της ΔΕΗ ίσον… με ένα ενοίκιο

Η εφημερίδα «Τα Νέα» παρουσίασε την «ακτινογραφία» ενός τυπικού λογαριασμού της ΔΕΗ με τη βοήθεια του Μιχάλη Προδρόμου, συμβούλου Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής της περιβαλλοντικής οργάνωσης WWF Ελλάς

Το άνοιγμα του φακέλου με τον λογαριασμό της ΔΕΗ προκαλεί πλέον – πέρα από πονοκέφαλο – και καρδιοχτύπια στους καταναλωτές…

Σε μια εποχή κατά την οποία η ανεργία έχει χτυπήσει κόκκινο, με χιλιάδες οικογένειες να μην μπορούν να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες, η πληρωμή ενός λογαριασμού της ΔΕΗ μοιάζει – στην καλύτερη περίπτωση – με την καταβολή ενός ενοικίου!

Οι εικόνες με αγανακτισμένους καταναλωτές να σχηματίζουν ουρές στα γραφεία της ΔΕΗ ζητώντας διακανονισμό είναι γνωστές σε όλους. Και το χειρότερο είναι πως όλοι πλέον έχουν συνειδητοποιήσει ότι δεν κάνει η κατανάλωση του ρεύματος – ως ώφειλε – τη διαφορά.

Δυστυχώς, ό,τι οικονομία κι αν κάνουν οι οικιακοί καταναλωτές, ελάχιστα χρήματα μπορούν να γλιτώσουν. Οι λογαριασμοί εξακολουθούν να παραμένουν υψηλοί. Γιατί; Επειδή η ΔΕΗ έχει μετατραπεί σε έναν «κουμπαρά» όπου μπαίνουν χρήματα τα οποία καμία σχέση δεν έχουν με την κατανάλωση ρεύματος. Κοινώς, μέσω της ΔΕΗ πληρώνουμε και πολλούς άλλους.