2 Μαρτίου 2017

Πώς διαχειρίζεται το σώμα μας τις τοξίνες;

Καθημερινά ερχόμαστε σε επαφή με τοξίνες από τα τρόφιμα και ποτά που καταναλώνουμε, τον αέρα που αναπνέουμε, αλλά και από το περιβάλλον στο οποίο ζούμε… Ακόμα και ο ίδιος ο οργανισμός μας παράγει τις δικές του τοξίνες, τις οποίες και πρέπει κάπως να διαχειριστεί! Γι’ αυτό υπάρχει το συκώτι, το οποίο αποτελεί το κυρίαρχο όργανο μεταβολισμού των περισσότερων εισβαλλόμενων τοξινών στο σώμα (αποτοξίνωση) και επομένως το έργο του είναι ιδιαίτερα σημαντικό, αλλά και συνάμα δύσκολο! Δε θα θέλαμε οι τοξίνες που εισέρχονται καθημερινά στον οργανισμό μας να κυκλοφορούν ελεύθερα στο αίμα μας! Αυτό θα αποτελούσε κίνδυνο για τα γύρω όργανα και ιστούς με τα οποία έρχονται σε επαφή. Τι θα γίνει όμως αν η καθημερινή τοξίνωση μας είναι τέτοια ώστε να υπερβαίνει την ικανότητα του οργάνου αυτού να ανταπεξέλθει στο αποτοξινωτικό έργο του;

Το συκώτι έχει προνοήσει ώστε να υπάρξει μια λύση σε αυτό το πρόβλημα, καθώς προτιμά να πακετάρει και να αποθηκεύει τις επιπλέον τοξίνες που δε μπορεί προσωρινά να διαχειριστεί, σε ειδικά κύτταρα (λιποκύτταρα) του σώματος μας! Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να απαλλαχτεί προσωρινά από το υπερβολικό τοξικό φορτίο που έχει δεχθεί… Με λίγα λόγια, ένας λόγος που μπορεί να έχουμε αυξημένο σωματικό βάρος μπορεί να είναι η υπερβολική καθημερινή τοξίνωση!

Γι’ αυτό και μια ΤΟΞΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ αλλά και διαβίωση γενικότερα μπορεί να οδηγήσει σε μια πρόσληψη βάρους (και ιδιαίτερα γύρω από τα όργανα του σώματος μας = κοιλιακό λίπος) ανεξάρτητα από τη προσοχή που δίνουμε στις θερμίδες που καταναλώνουμε, αλλά και στο είδος και διάρκεια της σωματικής άσκησης που επιτελούμε… Η απαλλαγή λοιπόν από κάποιες καθημερινές τοξίνες φαίνεται να αποτελεί μονόδρομο στη θεραπεία και αποκατάσταση της σωματικής μας υγείας και ευεξίας!

Αργότερα θα δούμε πως μπορούμε να απομακρύνουμε (όσο μπορούμε) κάποιες από αυτές τις τοξίνες, αλλά και την ιδιαίτερη συνεργασία που έχουν τα φρούτα και λαχανικά με τη λειτουργία του συκωτιού μας!

http://enallaktikidrasi.com/