11 Φεβρουαρίου 2017

Ο θάνατος του Bowie «λύγισε» τον τραγουδιστή των Depeche Mode

«Είχα βρει κάποιον τον οποίο καταλάβαινα και ένιωθα κομμάτι του κόσμου του, όταν ένιωθα αποξενωμένος».

Ο Dave Gahan μίλησε για το πώς τον επηρέασε ο David Bowie και ότι ξέσπασε σε δάκρυα όταν πληροφορήθηκε τον θάνατό του. Σε μια νέα συνέντευξη για το Rolling Stone, ο Gahan μίλησε για το πώς μεγάλωσε θαυμάζοντας τον Bowie και ότι τον γνώρισε όταν οι κόρες του άρχισαν να φοιτούν στο ίδιο σχολείο. «Είχα δει τα νέα, αλλά όταν η σύζυγός μου, μου είπε ότι ο Bowie είχε πεθάνει, λύγισα από τα δάκρυα. Η κόρη μου ήρθε και οι δυο τους με αγκάλιασαν. Με επηρέασε βαθύτατα. Ένοιωσα ένα τεράστιο κενό», αποκάλυψε ο Gahan. Στη συνέχεια εξομολογήθηκε ότι μετανιώνει που δεν είπε ποτέ στον Bowie πόσο τον επηρέασε και συνεχίζει να τον επηρεάζει η μουσική του.


Μιλώντας με την επιτυχία των δίσκων των Depeche Mode, όπως το «Violator» και το «Songs Of Faith and Devotion», ο Gahan τους συνέκρινε με τα «Diamond Dogs» και «Ziggy Stardust» του Bowie. «Ήταν δίσκοι που του άκουγες στο δωμάτιό σου, αναρωτώμενος γιατί δεν ταιριάζεις με τον υπόλοιπο κόσμο. Αυτό έκανα εκείνη την ηλικία με τον Bowie». Στη συνέχεια εξήγησε ότι στον Bowie «είχα βρει κάποιον που καταλάβαινα και ένιωθα κομμάτι του κόσμου του, όταν ένιωθα αποξενωμένος. Νομίζω για αυτό πολλοί ελκύονται από τους Depeche Mode. Κατά κάποιον τρόπο είναι παρηγορητικό, σαν να μην είσαι μόνος. Δεν είσαι μόνος, προφανώς. Κανείς μας δεν είναι. Αλλά η μουσική είναι αυτό το πράγμα που διαπερνά όλα τα όρια και φέρνει παράξενους ανθρώπους μαζί».


Οι Depeche Mode θα έρθουν στην Ελλάδα για μια συναυλία στο Terra Vibe Park, στις 17 Μαΐου.

Οι Depeche Mode εμφανίστηκαν στη συναυλία εις μνήμη του David Bowie που έγινε στο πάρκο High Line της Νέας Υόρκης. Εκεί διασκεύασαν το «Heroes» του Bowie και παρουσίασαν υλικό από τον νέο τους δίσκο, «Spirit». «Ήμουν τόσο συγκινημένος, μετά βίας μπορούσα να συγκρατηθώ. Ο Martin άκουσε το "Heroes" αφού μιξαρίστηκε και τυχαία μου είπε ότι ήταν πραγματικά εξαιρετικό και του είπα, ναι, δεν είναι;», κατέληξε ο Gahan.