10 Φεβρουαρίου 2017

Βινύλιο: Από αντικείμενο πόθου, πεδίο για μπίζνες

Παλαίμαχοι μουσικοί βάζουν το όνομα τους δίπλα στην καινούργια βινυλιακή δραστηριότητα με συνδρομή!
Η ραγδαία και αναπάντεχη άνοδος του βινυλίου τα τελευταία χρόνια που το έφερε να πουλιέται ακόμη και σε αλυσίδες σούπερ μάρκετ στην Αγγλία, το έχουν μετατρέψει από αντικείμενο του πόθου σε πεδίο για μπίζνες.

Σπουδαίοι παλαίμαχοι μουσικοί βάζουν το όνομά τους δίπλα στην καινούργια βινυλιακή δραστηριότητα με συνδρομή που ονομάζεται: «Experience Vinyl». Ο Elton John, o Quincy Jones, o George Clinton, αλλά και ο Sean Lennon θα είναι οι πρώτοι από τους «πρεσβευτές» αυτής της νέας υπηρεσίας.
Με συνδρομή 30(!) δολαρίων το μήνα θα μπορεί κάποιος να παίρνει τον αγαπημένο δίσκο του εκάστοτε «πρεσβευτή» συνοδευόμενο από τα προσωπικά του σχόλια, ενώ θα μπορεί να έχει πρόσβαση στην προσωπική του λίστα με τα 10 αγαπημένα του άλμπουμ, καθώς και άλλες παροχές για συναυλίες ή αντικείμενα.
Δεν ξέρω αν η προσπάθεια θα βρει ανταπόκριση, νομίζω πως όχι, αλλά είναι λυπηρό που πάντα βρίσκονται πρόθυμοι καλλιτέχνες -συνήθως παλαίμαχοι- που εύκολα εμπλέκονται σε διάφορες επισφαλείς και άσκοπες δραστηριότητες ξεπουλώντας φτηνά και άσκοπα το όνομα τους.
Και όπως συμβαίνει συνήθως, για να δείχνει η προσπάθεια πως έχει και κοινωνική ευαισθησία, μέρος των εσόδων θα πηγαίνει σε φιλανθρωπικές δραστηριότητες επιλογής του «πρεσβευτή». Όσον αφορά στον Elton John που θα είναι ο πρώτος, η επιλογή του είναι φυσικά το ίδρυμα για το AIDS που έχει ιδρύσει ο ίδιος και φέρει το όνομα του.
Μάκης Μηλάτος