16 Φεβρουαρίου 2017

Κ.Α.Ο. ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ: Συνεδρίαση ΟΠΑΘ - Ενημέρωση

Αγαπητοί γονείς,

Σε συνέχεια της επικοινωνίας μας, σχετικά με την επιχειρούμενη, αιφνιδιαστικά μεσούσης της περιόδου, αλλαγή χρήσης στο νέο κλειστό γυμναστήριο που χρησιμοποιεί ο ΚΑΟ Μελισσίων θα θέλαμε να σας κάνουμε γνωστά τα εξής:

Το ΔΣ του συλλόγου μας παραβρέθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού (ΟΠΑΘ) του Δήμου Πεντέλης, την Τρίτη 14/2, οπότε και ήταν προγραμματισμένο να συζητηθεί εκτάκτως το θέμα της παραχώρησης ωρών σε σωματείο χάντμπολ. Παρόντες και παρούσες ήταν και πάνω από 60 γονείς αθλητών του συλλόγου μας (και δημότες Μελισσίων) που αγωνιούν για την προσπάθεια συρρίκνωσής του.Στην πορεία της διαδικασίας γίναμε μάρτυρες της εχθρικής και αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς του προέδρου του ΟΠΑΘ κ. Π. Μούστρη, ο οποίος δεν είχε ενημερώσει τους συμβούλους για το θέμα και δεν τους είχε κοινοποιήσει την επιστολή του συλλόγου μας, η οποία είχε πρωτοκολληθεί στον ΟΠΑΘ για να είναι στα χέρια των μελών του ΔΣ (και η οποία σας έχει σταλεί με mail).

Έγινε σαφές πως ο προεδρεύων δεν ήθελε, στην ουσία, να επιτρέψει στον πρόεδρο του συλλόγου να τοποθετηθεί επί του θέματος, κάτι που έγινε τελικά εφικτό με την παρέμβαση ορισμένων εκ των μελών του ΔΣ τα οποία ήθελαν να ενημερωθούν.

Στην τοποθέτησή του ο πρόεδρος του ΚΑΟ Μελισσίων Δ. Κωνσταντινίδης ανέλυσε τις θέσεις του συλλόγου πάνω στο ζήτημα, τόσο όσον αφορά τη διαθεσιμότητα σε ώρες, όσο και σε σχέση με σοβαρά τεχνικά ζητήματα που υπάρχουν με την παρουσία του χάντμπολ στο νέο κλειστό. Παράλληλα, σημείωσε τον αθλητικό και κοινωνικό του ρόλο και έκανε γνωστές στο ΔΣ του ΟΠΑΘ τη θέση του κ. Μούστρη, όσο και του ίδιου του δημάρχου, στους εκπροσώπους μας, για περικοπή ωρών προπόνησης και περισσότερες προπονήσεις σε ανοιχτά γήπεδα (όπως αυτές εκφράστηκαν σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις τις προηγούμενες ημέρες).

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο σύλλογός μας προσκόμισε έγγραφο του Υφυπουργείου Αθλητισμού, σύμφωνα με το οποίο το σωματείο στο οποίο θέλει ο ΟΠΑΘ να παραχωρήσει ώρες για αγώνα και προπονήσεις δεν έχει από τη ΓΓΑ αθλητική αναγνώριση ως σωματείο χάντμπολ, αλλά μόνο για το άθλημα της τοξοβολίας! Παρ' όλα αυτά ο κ. Μούστρης επέμενε να ψηφιστεί η πρόταση για παραχώρηση ωρών σε μη αναγνωρισμένο σωματείο.

Τελικά το θέμα αποσύρθηκε επί του παρόντος, αφού κάποια μέλη του ΔΣ ζήτησαν επιπλέον ενημέρωση και θα συζητηθεί σε νέα συνεδρίαση παρόντων των εκπροσώπων και των δύο σωματείων. Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση δεν παρέστη εκπρόσωπος του σωματείου Αστέρας Μελισσίων.

Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι μας δημιουργεί μεγάλη ανησυχία, μετά τα όσα ζήσαμε στη συγκεκριμένη συνεδρίαση, η προχειρότητα με την οποία χειρίζεται ο πρόεδρος του ΟΠΑΘ τα θέματα της αρμοδιότητάς του. Είναι σαφές ότι υπό τις παρούσες συνθήκες δεν μπορούμε να έχουμε εμπιστοσύνη στους χειρισμούς του και θα σταθούμε απέναντι σε κάθε προσπάθεια συρρίκνωσης του συλλόγου μας.

Ο ΚΑΟ Μελισσίων δεν έχει εμπλακεί ποτέ σε παραταξιακές-δημοτικές αντιπαραθέσεις και δεν θα το κάνει τώρα. Δεν αποδέχεται, όμως, να πέσει θύμα ρουσφετολογικής πολιτικής από παράγοντες της δημοτικής αρχής, οι οποίοι κρύβονται πίσω από την "αθλητική δραστηριότητα" για να επιτεθούν στον σύλλογό μας.

Θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε τον αθλητισμό, το μπάσκετ τους 380 αθλητές και αθλήτριές μας και τους γονείς στο έργο που μας έχουν αναθέσει. Δεν παραχωρούμε τίποτα από αυτά που ο ΚΑΟ Μελισσίων έχει κατακτήσει μέσα στο γήπεδο με τον ιδρώτα όλων μας.

Σας ευχαριστούμε που είστε στο πλευρό μας και στα δύσκολα. Η στήριξή σας είναι εντυπωσιακή και μας οδηγεί σε μία και μόνο κατεύθυνση: να μην κάνουμε πίσω ούτε βήμα! Ο μαζικότερος σύλλογος της πόλης μας ούτε θα γίνει "ζητιάνος" στα κλειστά της πόλης, παρακαλώντας να βρει ώρες προπόνησης σε εγκαταστάσεις που έχουν το "άβατο", ούτε θα διακινδυνεύει την υγεία των αθλητών και αθλητριών του στα άθλια ανοιχτά γήπεδα της πόλης. Θα κρατήσει το "σπίτι" του, το Νέο Κλειστό Μελισσίων, γιατί το αξίζει και γιατί θα παλέψει γι’ αυτό μέχρι τέλους,

Είστε όλοι μέλη του συλλόγου μας, σας καλούμε στο πλευρό μας και σας κάνουμε γνωστό ότι θα προχωρήσουμε στη σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης, προκειμένου να σας ενημερώσουμε αναλυτικά για το συγκεκριμένο θέμα, αλλά και να ακούσουμε τις απόψεις και προτάσεις όλων σας.

Με εκτίμηση,

Το ΔΣ του ΚΑΟ Μελισσίων

http://www.melissiabc.gr/