8 Φεβρουαρίου 2017

Πρόκληση! Με τροπολογία δίνουν αναδρομικά 2 ετών σε εκπαιδευτικούς αποσπασμένους σε γραφεία βουλευτών!

Αναδρομικά δύο ετών ακόμα και σε αποσπασμένους εκπαιδευτικούς σε βουλευτικά γραφεία «δίνει» βουλευτική τροπολογία που κατατέθηκε από την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Ιγγλέζη.

Βουλευτική τροπολογία για την καταβολή των υπερωριών, εξόδων κίνησης και χιλιομετρικής αποζημίωσης σε εκπαιδευτικούς, αλλά και στους αποσπασμένους εκπαιδευτικούς σε βουλευτικά γραφεία, κατέθεσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Ιγγλέζη στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας που ψηφίζεται αύριο από την Ολομέλεια της Βουλής.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ με την τροπολογία της ζητά «να πληρωθούν δαπάνες χιλιομετρικής αποζημίωσης, ημερήσιας κίνησης εκπαιδευτικών, μελών ΠΥΣΠΕ, Δ/ντή εκπαίδευσης, υπαλλήλων για την παροχή εκπαιδευτικού και διοικητικού έργου, υπερωριακής απασχόλησης εκπαιδευτικών δημοτικών σχολείων και αποσπασμένων σε βουλευτικά γραφεία, που πραγματοποιήθηκαν εντός του 2014 καθώς και του 2015».

Η τροπολογία για την καταβολή της υπερωριακής απασχόλησης στους εκπαιδευτικών για δύο έτη προκαλεί ήδη σχόλια, όχι για τα «δίκαια» των μαχόμενων εκπαιδευτικών αλλά σε ότι αφορά τους εκπαιδευτικούς που είναι αποσπασμένοι σε βουλευτικά γραφεία. Καθώς όχι μόνο δείχνει ότι οι εξαγγελίες για επιστροφή των εκπαιδευτικών στις αίθουσες από πολιτικά γραφεία, που είχε κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ μάλλον έχει μείνει στις διακηρύξεις , αλλά και ότι οι βουλευτές φροντίζουν… για τους συνεργάτες τους.