26 Οκτωβρίου 2016

Τυχόν δικαίωση των καναλαρχών από το ΣτΕ ισοδυναμεί με Grexit

ΑΔΙΑΝΟΗΤΕΣ ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΕΑΝ ΚΡΙΘΕΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΣ Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 30 ΔΙΣ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ «ΘΕΤΙΚΗΣ» ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ

Οι δύο επόμενες διασκέψεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις τηλεοπτικές άδειες, προσδιορίστηκαν από τον πρόεδρο του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου Νικόλαο Σακελλαρίου για σήμερα και την Τετάρτη (στις 17:00) και θα είναι κεκλεισμένων των θυρών. Μπορεί οι καναλάρχες να κάνουν πλακίτσα με την συγκεκριμένη εκδίκαση, το ΣτΕ όμως έχει κολοσσιαίες ευθύνες διότι η απόφαση που καλείται να πάρει μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες για την ελληνική οικονομία αλλά και ολόκληρη την κοινωνία.

Η δομή με την οποία έχει γίνει η προσφυγή των καναλαρχών οδική την όποια απόφαση να έχει άμεση εφαρμογή σε οποιονδήποτε πλειοδοτικό διαγωνισμό έχει προκηρύξει το ελληνικό Δημόσιο τις τελευταίες δεκαετίες με την μέθοδο της μειωμένης προσφοράς θέσεων έναντι της ζήτησης.

Πρακτικά, δεκάδες χιλιάδες συμμετέχοντες, πλειοδότες ή μη, θα κάνουν χρήση της απόφασης προκειμένου να απαιτήσουν επιστροφές χρημάτων ή αποζημιώσεις από το ελληνικό Δημόσιο. 
Εάν το Συμβούλιο της Επικρατείας κρίνει ότι ο λόγος Πάπα είναι αντισυνταγματικός μετά το τέλος του διαγωνισμού, αυτό θα επισύρει συνέπειες σε χιλιάδες διαγωνισμούς που έχει προκυρήξει το ελληνικό Δημόσιο τις τελευταίες δεκαετίες. Από το αεροδρόμιο των Σπάτων όπου θεωρείται βέβαιο πως η γαλλική κοινοπραξία θα προσφυγή κατά του ελληνικού Δημοσίου ζητώντας περί τα τρία δις αποζημίωση, μέχρι τους διαγωνισμούς που έγιναν σε κάθε αεροδρόμιο, κάθε λιμάνι, σε οποιαδήποτε δημόσια δομή για να δοθούν θέσεις αεροσκαφών, γραφείων εταιρειών, διαχείρισης, παροχής υπηρεσιών, διαφημιστικοί χώροι, ακόμα και τα κυλικεία!

Η κύρια πηγή δημοσίων εσόδων του δημοσίου λοιπόν θα τιναχτεί στον αέρα με ανυπολόγιστες συνέπειες που σύμφωνα με τους συντηρητικότερους υπολογισμούς θα υπερβούν τα 30 δις. Μιλάμε για καταστροφή που θυμίζει GREXIT.
Αυτό φυσικά δεν απασχολεί τους ολιγάρχες των μέσων μαζικής εξαπάτησης που τις τελευταίες δεκαετίες δημιούργησαν αμύθητες περιουσίες πάνω στις πλάτες του ελληνικού λαού και του Δημοσίου. Αποτελώντας φυσικά την πραγματική μάστιγα που οδήγησε την Ελλάδα στην χρεοκοπία. 

Θα πρέπει όμως να απασχολήσει τους δικαστές διότι στα χέρια τους δεν επαφίεται το μέλλον μίας χούφτας καναλαρχών αλλά ολόκληρου του έθνους.

Το συμβούλιο της επικρατείας λοιπόν αποτελεί το κύριο μέσο προάσπισης της Δημοκρατίας, της οποίας κύριο μέλημα είναι η προστασία των αδύναμων έναντι της ασυδοσίας των ισχυρών. Άλλωστε ο ισχυρός Θα την βρει την άκρη του ανεξαρτήτως πολιτεύματος. Η δημοκρατία υποχρεούται να λειτουργεί προς όφελος του συνόλου της κοινωνίας και αυτό οφείλει να το διασφαλίσει σήμερα το Συμβούλιο της Επικρατείας