26 Οκτωβρίου 2016

Το πάρτι των οργίων θα ξεκινήσει αν ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες κριθεί αντισυνταγματικός

Τα όργια των οργίων ετοιμάζουν Νέα Δημοκρατία και διαπλεκόμενα συμφέροντα

Του Δημήτρη Μπεκιάρη

Πράγματι. Αν ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες, ο νόμος που θα βάλει τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο μετά από 27 χρόνια "αεροπειρατείας", ασυδοσίας και ανομίας, κριθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας αντισυνταγματικός θα υπάρξει πρόβλημα λειτουργίας της Δημοκρατίας. 

Η δικαστική εξουσία, δια των αποφάσεών της, θα πυροδοτήσει πολιτικές εξελίξεις τα επόμενα 24ωρα. Ας μην κρυβόμαστε. Καλείται να λάβει μία πολιτική απόφαση. Μια απόφαση της εκτελεστικής εξουσίας, ψηφισμένη από τη Βουλή των Ελλήνων, θα κριθεί από τη δικαστική εξουσία. Σε ελάχιστες περιπτώσεις έχει συμβεί κάτι τέτοιο. Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας θα πυροδοτήσει εξελίξεις. Όχι, όμως, ακριβώς τις πολιτικές εξελίξεις που επιθυμεί η διαπλοκή και η εξαρτημένη από τα μεγάλα συμφέροντα Νέα Δημοκρατία του αρχιερέα της διαπλοκής, Κυριάκου Μητσοτάκη, σε περίπτωση που, είπαμε, ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες κριθεί αντισυνταγματικός.

Η κυβέρνηση, σε μία τέτοια περίπτωση, δεν θα κάνει πίσω. Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα σε μία τέτοια περίπτωση δεν θα υποκύψει στις πιέσεις των οργανωμένων συμφερόντων που θέλουν να συντηρηθεί το καθεστώς της ανομίας και να επιβιώσει το παρασιτικό σύστημα που έστειλε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού. Η κυβέρνηση Τσίπρα, με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και το συμφέρον του λαού, θα αντεπιτεθεί. Το πως; Θα το δούμε και θα το δουν και τα διαπλεκόμενα συμφέροντα. Η διαπλοκή θα ξεριζωθεί. Πάει και τελείωσε. Ο πόλεμος κατά της διαπλοκής δεν αναστέλλεται από μία ενδεχόμενη απόφαση που θα κρίνει, πιθανώς, το νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες ως "αντισυνταγματικό". 

Αν ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες - εξέλιξη που δεν θα είναι καλή για τη Δημοκρατία και τη λειτουργία της - κριθεί αντισυνταγματικός, η κυβέρνηση Τσίπρα θα πεισμώσει πιο πολύ.

Η μοναδική πολιτική εξέλιξη που θα αντιμετωπίσουμε θα είναι τα όργια των ακραίων νεοφιλελεύθερων και των ακροδεξιών της Νέας Δημοκρατίας, που έχουν ήδη δώσει δείγματα γραφής και ετοιμάζονται νομίζοντας ότι θα πάρουν τη ρεβάνς για λογαριασμό των αφεντικών τους, για λογαριασμό των ολιγαρχών. 

Αν ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες κριθεί αντισυνταγματικός, τα διεφθαρμένα γκρουπούσκουλα, οι ακροδεξιοί και το νεοφιλελεύθερο περιθώριο που έχουν βρει στέγη στη Νέας Δημοκρατία θα αλαλάζουν από το πρωί μέχρι το βράδυ κάνοντας λόγο για "ήττα της κυβέρνησης Τσίπρα", για "προσωπική ήττα του Νίκου Παππά". Οι μιντιάρχες σε πρωτοφανή έξαρση ρεβανσισμού θα ζητούν το κεφάλι του υπουργού Επικρατείας και την παραίτηση της κυβέρνησης. Οι ακροδεξιοί και οι νεοφιλελεύθεροι ταγοί του διαπλεκόμενου κόμματος Μητσοτάκη, θα απαιτούν εκλογές. Την καμπάνια θα σπονσοράρουν και θα συντονίζουν από τα μαυσωλεία της διαπλοκής οι ολιγάρχες. Θα ζητούν ρεβάνς και "αίμα". Από κοντά και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης που έχουν παίξει με μεγάλη προθυμία το παιχνίδι σύμφωνα με τις επιθυμίες και τις απαιτήσεις των αφεντικών - καναλαρχών. ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και ΣΙΑ. 

Αν ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες κριθεί αντισυνταγματικός οι πολιτικές εξελίξεις που έχουν πυροδοτηθεί θα είναι οι εξής: Η Νέα Δημοκρατία, στον γνωστό επικίνδυνο ρόλο που διαδραματίζει για τη χώρα, θα επιχειρήσει περαιτέρω αποσταθεροποίηση μέσω της πόλωσης που θα δημιουργήσει, με κεντρικό μότο: "Όλα για τα συμφέροντα των καναλαρχών και η χώρα να πάει να...". Παράλληλα η μιντιακή ελίτ θα αισθανθεί "δικαιωμένη" και πλήρως ευχαριστημένη από τη δουλειά που έκανε για λογαριασμό της το παιδί της Siemens, ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Θα επιβεβαιώσει, η μιντιακή ολιγαρχία, ότι πάντοτε στο πολιτικό σύστημα, αυτής της αστικοκοινοβουλευτικής δημοκρατίας, θα υπάρχουν πρόθυμα δουλικά - σε διάφορα επίπεδα της δημόσιας ζωής- , έτοιμα να ικανοποιήσουν τις επιθυμίες και να φέρουν εις πέρας τις ειδικές αποστολές.

Αν ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες κριθεί αντισυνταγματικός, υποθέτουμε ότι ο ελληνικός λαός θα αισθανθεί προδομένος από τους θεσμούς. Κάποιοι θα έχουν πάει κόντρα στη βούληση του ελληνικού λαού, που εξέλεξε την κυβέρνηση Τσίπρα για να τσακίσει τη διαπλοκή. Κάποιοι θα έχουν βάλει τη σφραγίδα τους στην ολοκλήρωση του διαδικαστικού πλαισίου επιστροφής σε αντισυνταγματικό καθεστώς. 

Αλλά, είπαμε, όλα αυτά θα συμβούν αν ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες κριθεί αντισυνταγματικός...