26 Νοεμβρίου 2015

Εάν η Λεωφόρος είναι ακατάλληλη, το Καραϊσκάκη τι είναι; Ακατάλληλον…

Διαβάζω δεξιά και αριστερά περί… ακαταλληλότητας της Λεωφόρου, λόγω των επεισοδίων και όσων συνέβησαν το απόγευμα του Σαββάτου. Ο λόγος (κατ` εμέ) είναι προφανής να εκδιωχθεί ο Παναθηναϊκός από τη φυσική του έδρα και να επιστρέψει στο ΟΑΚΑ. 
Γράφει ο Γιώργος Σπανουδάκης
Τώρα εάν αυτό το κάνουν όσοι θεωρούν «έδρα» τη Λεωφόρο και… «εξοχικό» το ΟΑΚΑ ή όσοι θέλουν να βρουν (και άλλον) ενοικιαστή για το ΟΑΚΑ, είναι κάτι που χρίζει δημοσιογραφικής έρευνας.

Για χάριν της κουβέντας, ας ξεπεράσουμε τα πως και τα γιατί έγιναν τα επεισόδια και ας πάμε στο γεγονός. Ότι έγιναν επεισόδια.
Οπότε το επιχείρημα όσων θέλουν να κλείσει η Λεωφόρος είναι τα… επεισόδια.
Προφανώς όσοι λένε να κλείσει η Λεωφόρος λόγω επεισοδίων δεν έχουν δει… επεισόδια σε άλλο γήπεδο στην Ελλάδα!
Στο ΟΑΚΑ, στο Καραϊσκάκη (εδώ γελάμε…), στην Τούμπα, στη Ριζούπολη (εδώ ξαναγελάμε…).
Οπότε σύμφωνα με αυτούς που δηλώνουν εδώ και τρεις ημέρες ότι πρέπει να κλείσει η Λεωφόρος, θα έπρεπε να μην υπάρχει ποδοσφαιρικό γήπεδο χωρίς λουκέτο στην ελληνική επικράτεια!
Πάμε παρακάτω, διότι κάποια λένε ότι πρέπει να κλείσει η Λεωφόρος λόγω της χωροταξικής του θέσης. Επειδή είναι σε… στενά, μέσα στην πόλη.
Προφανώς όσοι τα λένε αυτά έχουν επισκεφτεί το… Αττικό ζωολογικό πάρκο που έχει άπλα! Διότι τα μισά γήπεδα στην Ευρώπη είναι μέσα στην πόλη!
Συμφωνούμε ότι ο Παναθηναϊκός θα έπρεπε να είχε ένα πιο σύγχρονο γήπεδο, αλλά αυτό φρόντισαν η πολιτεία, τα κόμματα και οι διοικήσεις των «πρασίνων» να του το στερήσουν!
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η Λεωφόρος είναι ακατάλληλη.
Άλλωστε σε αυτό το γήπεδο έπαιζε η Εθνική στα προκριματικά του Euro του 2004, με την εικόνα να είναι άψογη. Και σε αυτό το γήπεδο έδωσε ο Παναθηναϊκός πολλά ευρωπαϊκά παιχνίδια – ακόμη και επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ – χωρίς το παραμικρό πρόβλημα.
Τέλος κάποιοι με… κοντή μνήμη, λένε ότι η Λεωφόρος πρέπει να κλείσει επειδή στα τελευταία ντέρμπι «αιωνίων» γίνονται επεισόδια.
Θυμίζω ότι ακόμη και στο «σύγχρονο» Καραϊσκάκη, επί μια δεκαετία γινόταν το έλα να δεις. Φωτοβολίδες, ντου, αντικείμενα, οπαδοί που σουλάτσαραν, οπαδοί που έκαναν επιθέσεις στους παίκτες, καφέδες στα μούτρα του αντίπαλου προπονητή, βολές με αεροβόλα, επιθέσεις κατά την άφιξη της αποστολής του Παναθηναϊκού.
Δεν θυμάμαι κανέναν από τους επαΐοντες να δηλώνουν πρέπει να κλείσει το Καραϊσκάκη.
Οπότε όλα αυτά που λέγονται και γράφονται για λουκέτο της Λεωφόρου είναι εκ του πονηρού και για να το πάω μια μακριά έχουν άμεση σχέση με το ΟΑΚΑ (είναι πολλά τα λεφτά Άρη…) και κυρίως με τις βλέψεις κάποιων να γκρεμίσουν την ιστορική έδρα, κάτω από το φιάσκο της Διπλής Ανάπλασης!
Πηγή: sportit.gr