6 Οκτωβρίου 2015

«Η Αθήνα ελεύθερη» για την 71η επέτειο της απελευθέρωσης

Σειρά εκδηλώσεων για την 71η επέτειο της απελευθέρωσης της Αθήνας της από τη γερμανική Κατοχής θα πραγματοποιηθούν στην πόλη ολόκληρο τον Οκτώβριο.

Μεταξύ άλλων, θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε συναυλίες, ντοκιμαντέρ, ταινίες, εκθέσεις φωτογραφίας, ιστορικούς περιπάτους και δημόσιες συζητήσεις με επιστήμονες.

Έκθεση αρχειακού και φωτογραφικού υλικού, προβολές ντοκιμαντέρ για την πόλη και τους ανθρώπους της κατά τη διάρκεια της Κατοχής 1940-44 θα φιλοξενηθούν στην Δημοτική Πινακοθήκη από τις 6 έως και τις 31 Οκτωβρίου.

Συζήτηση με τους Γιάννη Σκαλιδάκη (καθηγητής Ιστορίας ΑΠΘ), Μενέλαο Χαραλαμπίδη (καθηγητής Ιστορίας ΕΚΠΑ) και Ιάσονα Χανδρινό (καθηγητής Ιστορίας ΕΚΠΑ) θα γίνει στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο την Παρασκευή στις 19:00.

Την Κυριακή στις 11:00 ο Μενέλαος Χαραλαμπίδης θα μας προσφέρει έναν ιστορικός περίπατος με τον τίτλο «Αναζητώντας τα ίχνη της Κατοχής στην Αθήνα», ενώ στις 20:00 ο Χρήστος Λεοντής θα δώσει συναυλία με τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ και τη Χορωδία του Δήμου Αθηναίων. Θα προβληθεί επίσης το ντοκιμαντέρ του Τάκη Σακελλαρίου «Σημαίες οι φοβερές της λευτεριάς».

Αναλυτικά το πρόγραμμα: «Η Αθήνα ελεύθερη».pdf