2 Αυγούστου 2015

Ο Τσίπρας ισοπέδωσε την Φώφη: Όταν τα πάτρια εδάφη κινδυνεύουν, οφείλει το επιτελείο να εκπονήσει σχέδια – ΒΙΝΤΕΟ

ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΕΣΕΙΣ, ΤΟ ΠΑΣΟΚ!
Σκανδαλο είναι τα υποβρυχια του Βενιζέλου
Σκανδαλο ειναι ο PSI
Σκάνδαλο ειναι το ΤΑΙΠΕΔ
Σκάνδαλο ειναι τα θαλασσοδάνεια των τραπεζών.
Και όλα αυτά έχουν την υπογραφή του κόμματος σας.
Και τολμάτε να ψάχνετε για σκάνδαλο στην παρούσα κυβέρνηση που εκπόνησε ως όφειλε σχέδιο άμυνας απεναντι στο Grexit που προετοίμαζαν οι ευρωπαίοι φίλοι σας. Οι φίλοι του Παπανδρέου και του Βενιζέλου.

olympia.gr

Τσίπρας: Δεν είχαμε σχέδιο εξόδου από το ευρώ – Εγώ έδωσα εντολή

«Σχέδια εξόδου της χώρας δεν είχαμε και ποτέ δεν επεξεργαστήκαμε», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα της Βουλής, απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.

Η κ. Γεννηματά, ζήτησε από τον πρωθυπουργό να τοποθετηθεί σχετικώς με τις πρόσφατες δηλώσεις του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, σύμφωνα με τις οποίες επεξεργαζόταν το plan B της κυβέρνησης.

«Όταν οι εταίροι είχαν στο τραπέζι σχέδιο Grexit, εμείς δεν θα έπρεπε να προετοιμαστούμε; διερωτήθηκε ο Αλ. Τσίπρας, ο οποίος είπε ότι είχε δώσει προσωπικά εντολή στον υπουργό Οικονομικών να συγκροτήσει ένα σχέδιο άμυνας της χώρας, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης».

«Παρακολουθώ κι εγώ δεν σιωπώ, γι αυτό είμαι σήμερα εδώ, για να απαντήσω, μια προσπάθεια περίεργη και πρωτοφανή να στοχοποιηθεί η διαπραγματευτική διαδικασία, να φέρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Είναι κατανοητό κάποιοι να το προσπαθούν επειδή αισθάνονται ότι στα δικά τους τα χρόνια, όχι μόνο δεν διαπραγματεύτηκαν, όχι μόνο δεν προσπάθησαν αλλά έπαιρναν χωρίς να φέρουν καμία αντίρρηση όλα όσα τους έφερναν οι εταίροι και οι δανειστές», τόνισε αρχικά ο κ. Τσίπρας και συνέχισε:

«Αφορμή έδωσαν οι δήλωσες του πρώην υπουργού Οικονομικών, ότι με δική μου εντολή συγκρότησε ομάδα επεξεργασίας σχεδίου έκτακτης ανάγκης. όλος αυτός ο ορυμαγδός δηλώσεων θα ήταν διασκεδαστικός αν δεν έκρυβε σαφείς πολιτικές σκοπιμότητες και δεν ήταν απολύτως επικίνδυνη καθώς όχι μόνο θέλει να ποινικοποιήσει την αυτονόητη προσπάθεια της κυβέρνησης να προστατεύσει τους πολίτες σε περίπτωση κατάρρευσης των συνομιλιών αλλά είναι επικίνδυνες γιατί θέλουν τη χώρα να πηγαίνει σε πρόβατο επί σφαγή στη διαπραγμάτευση».

«Αυτό που κάνετε είναι έξω και πέρα από κάθε λογική. Φυσικά και είχα δώσει προσωπικά εντολή να συγκροτηθεί ομάδα επεξεργασίας σχεδίου άμυνας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης» είπε ο κ. Τσίπρας. Αυτό για εσάς είναι ότι επιδίωκα την έκτακτη ανάγκη, επισήμανε, τονίζοντας ταυτοχρόνως ότι είναι κωμικό να ανακαλύπτεται μέγα σκάνδαλο στην αυτονόητη πράξη μιας κυβέρνησης να προετοιμαστεί για κάθε ενδεχόμενο, όταν μάλιστα η στάση της άλλης πλευράς στις διαπραγματεύσεις γινόταν όλο και πιο σκληρή.

«Το κόμμα σας δεν διαπραγματεύθηκε για τίποτα, αλλά δεχθήκατε την προετοιμασία των προγραμμάτων που επιβλήθηκαν» ανέφερε προς την κ. Γεννηματά. «Για σκάνδαλα, να ψάξετε στα υποβρύχια, στη λίστα Λαγκάρντ, στο ΤΑΙΠΕΔ» υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας

Όπως είπε, όμως, η κυβέρνηση δεν είχε σχέδιο εξόδου από το ευρώ και ποτέ δεν επεξεργάστηκε τέτοιο σχέδιο. «Σχέδιο έκτακτης ανάγκης είχαμε και οφείλαμε να έχουμε» τόνισε και επισήμανε:

«Φυσικά και είχα δώσει εντολή να συγκροτήσει ομάδα επεξεργασίας ενός σχεδίου άμυνας έκτακτης ανάγκης. Θα ήμουν πολιτικά αφελής και ανεύθυνος αν δεν το έκανα. Αυτό για σας σημαίνει ότι επιδίωκα την έκτακτη ανάγκη; Είναι τουλάχιστον κωμικό να ανακαλύπτετε πολιτικό σκάνδαλο στην αυτονόητη πράξη μιας κυβέρνησης να προετοιμαστεί για κάθε ενδεχόμενο».

Δείτε το βίντεο: