26 Μαΐου 2015

Το άγχος σας καταστρέφει τη ζωή; Πώς να το αντιμετωπίσετε

Μια νέα έρευνα του πανεπιστημίου του Ohio που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Proceedings of the National Academy of Sciences απέδειξε ότι το άγχος που είναι επίμονο και έχει διάρκεια μπορεί να οδηγήσει σε διάφορα προβλήματα υγείας.

Δείτε πως με 5 απλούς τρόπους θα μπορέσετε να απαλλαγείτε από το άγχος:

Καθαρός αέρας και ήλιος

Μια βόλτα εκτός σπιτιού ή γραφείου θα σας κάνει αμέσως να αισθανθείτε καλύτερα. Σύμφωνα με έρευνες η βιταμίνη D που θα ενισχυθεί από το φως του ήλιο μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα της σεροτονίνης, ενώ τα ερεθίσματα από το περιβάλλον θα σας κάνουν να ξεχαστείτε και να χαλαρώσετε.

Δραστηριότητες

Δώστε τέλος στις αρνητικές σκέψεις βρίσκοντας μια χαλαρή και διασκεδαστική δραστηριότητα. Ένα καινούριο χόμπι, η μαγειρική, η πεζοπορία μπορεί να σας κάνει να χαλαρώσετε μέσα από δημιουργικές στιγμές που θα μοιραστείτε με τους φίλους σας ή την οικογένειά σας.

Θετικές σκέψεις

Χαλαρώστε με αναπνοές και θετικές σκέψεις. Βρείτε ένα ήσυχο μέρος και εστιάστε στις σωστές αναπνοές. Έτσι θα βοηθήσετε τον οργανισμό σας να ρυθμίσει την κορτιζόλη, την ορμόνη του άγχους.

Νερό

Ένα χαλαρωτικό αφρόλουτρο με αρώματα λεβάντας ή γιασεμιού μπορεί να σας χαλαρώσει αφού σύμφωνα με τους ψυχολόγους το νερό μας συνδέει περισσότερο με την ασφάλεια που νιώθαμε κατά την εμβρυική περίοδο.

Γυμναστική

Με τη γυμναστική το σώμα μας παράγει ενδορφίνες, με αποτέλεσμα να αισθανόμαστε καλύτερα, να κοιμόμαστε καλύτερα, να έχουμε περισσότερη ενέργεια.