22 Δεκεμβρίου 2014

Άξιος ο μισθός του κ. Στουρνάρα...

Στουρνάρας - Προβόπουλος: Οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Διοικητές της Τράπεζας της Ελλάδος και οι δύο. Ο κ. Προβόπουλος προστάτευσε τις καταθέσεις των Ελλήνων στις τράπεζες και δεν έσπειρε τον φόβο και τον τρόμο το 2012, όταν έτρεχαν όλοι να πάρουν τα λεφτά τους. Και ποτέ δεν έμαθαν για τα ευρώ που έρχονταν με φορτηγά και αεροπλάνα για να μη λείψουν χρήματα από τα ΑΤΜ και δημιουργηθεί πανικός.
Λειτούργησε σαν πυροσβέστης και δεν άφησε να πάρει φωτιά η χώρα. Και σε όλη τη θητεία του δεν κινήθηκε με βάση τα κομματικά του ενδιαφέροντα.

Σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση ο σημερινός διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, που την εβδομάδα που πέρασε κινήθηκε σαν... τρομοκράτης. Μίλησε για τη ρευστότητα στην Αγορά που τελειώνει και για τον μεγάλο κίνδυνο που διατρέχει η ελληνική οικονομία. Δεν υπάρχει προηγούμενο έλληνα διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος που να βγήκε να τρομοκρατήσει τον ελληνικό λαό μόνο και μόνο για να στηρίξει την κυβέρνηση, τον πρωθυπουργό που τον διόρισε, αδιαφορώντας για τη ζημιά που έκανε στη χώρα. 

Θα έπρεπε να είχε παρέμβει ο Εισαγγελέας... Σε άλλη χώρα, το λιγότερο θα είχε παύσει ακαριαία... Εδώ...

Όλοι εκείνοι που από κομματικό πατριωτισμό βγήκαν να υπερασπιστούν τον κ. Στουρνάρα, ισχυριζόμενοι ότι καλά έκανε και είπε την 

αλήθεια, γιατί ο λαός πρέπει να τα ξέρει όλα, προσφέρουν πολύ κακές υπηρεσίες στην πατρίδα. Ανοίγουν τον λάκκο...

Το μόνο που τους ενόχλησε ήταν το ότι ο κ. Προβόπουλος ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος θέλησε να μάθει από πρώτο χέρι πώς χειρίστηκε η Τράπεζα της Ελλάδος την κρίση του 2012. Προφανώς, ο κ. Προβόπουλος έπρεπε να πάρει την άδειά τους... 

Εφημερίδα "Το Παρόν της Κυριακής", 21/12/2014