2 Οκτωβρίου 2014

Αποκάλυψη: «Ξαφνικά» χάθηκαν οι αναφορές για μετάδοση του ιού Έμπολα μέσω του αέρα…

Ο Οργανισμός Δημόσιας Υγείας του Καναδά διέγραψε από την επίσημη ιστοσελίδα του πληροφορίες που ανέφεραν ότι οι υγειονομικές αρχές θεωρούν πολύ πιθανή τη μετάδοση του ιού Έμπολα και μέσω του αέρα…Την ίδια ώρα οι αμερικανικές αρχές προσπαθούν να καθησυχάσουν τους πολίτες μετά τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος στο Τέξας.

Η παρακάτω εικόνα δείχνει τις πληροφορίες που εμφανίζονται για τον ιό Έμπολα στην ιστοσελίδα του καναδικού Οργανισμού. Το πρώτο κομμάτι είναι από το κείμενο που εμφανιζόταν στις 20 Αυγούστου, ενώ το δεύτερο από το κείμενο που εμφανίζεται σήμερα, από το οποίο έχει παραλειφθεί η αναφορά για μετάδοση του ιού μέσω του αέρα.



Στην ενότητα της ιστοσελίδας για τους «τρόπους μετάδοσης», το αρχικό κείμενο ανέφερε ότι «η από αέρος μετάδοση του ιού θεωρείται πολύ πιθανή, αν και δεν έχει ακόμη αποδειχθεί με βεβαιότητα».

Ωστόσο, το τροποποιημένο κείμενο αναφέρει ότι «η από αέρος μετάδοση δεν έχει αποδειχθεί μεταξύ των πρωτευόντων θηλαστικών».

Και τα δύο αποσπάσματα προέρχονται από μία έρευνα Καναδών επιστημόνων το 2012, οι οποίοι είχαν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο ιόςΈμπολα μπορεί να μεταδοθεί χωρίς επαφή μεταξύ διαφορετικών ειδών, μόνο μέσω του αέρα.

«Ερευνητές από την Καναδική Υπηρεσία Επιθεώρησης Τροφίμων και Δημόσιας Υγείας απέδειξαν ότι μολυσμένοι χοίροι μετέδωσαν την ασθένεια σε μαϊμούδες χωρίς να έχει υπάρξει οποιαδήποτε άμεση επαφή μεταξύ των δύο ειδών», μετέδιδε τότε το BBC News.

Αν και ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί η μετάδοση του ιού μέσω του αέρα, ο Michael T. Osterholm, διευθυντής του Κέντρου Έρευνας Λοιμωδών Νοσημάτων στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα, παραδέχθηκε σε πρόσφατη συνέντευξή του στους New York Times ότι οι ιολόγοι είναι «απρόθυμοι να συζητήσουν δημοσίως, αλλά σίγουρα ερευνούν ανεπίσημα την πιθανότητα αυτή».

Αξίζει να τονιστεί ότι εκατοντάδες εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας στις χώρες που έχει ξεσπάσει η επιδημία μολύνθηκαν και τελικά πέθαναν εξαιτίας του Έμπολα, παρά το γεγονός ότι λάμβαναν όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης και απέφευγαν τη σωματική επαφή με τους ασθενείς.

http://www.hellasforce.com/, 2/10/2014