23 Ιουλίου 2014

Μποντιρόγκα στο Superbasket.gr: «Πάντα “πράσινη” η καρδιά μου»

Μια από τις μεγαλύτερες μορφές του σερβικού μπάσκετ, ο Ντέγιαν Μποντιρόγκα, βρέθηκε στην Κρήτη για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων και μίλησε για το μέλλον του σερβικού μπάσκετ, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον Παναθηναϊκό, στέλνοντας το δικό του μήνυμα στους φίλους του «τριφυλλιού», τονίζοντας πως η καρδιά του είναι «πάντα πράσινη».

Δίχως αμφιβολία, ένας από τους σπουδαιότερους εκπροσώπους του σερβικού μπάσκετ, τα τελευταία 20 χρόνια, είναι ο Ντέγιαν Μποντιρόγκα. Ο «Ντέκι» κατάφερε να κερδίσει αξιοζήλευτες διακρίσεις τόσο σε διασυλλογικό, όσο και σε επίπεδο εθνικών ομάδων, ενώ απ’όποια ομάδα πέρασε αγαπήθηκε από τον κόσμο της. Τρανό παράδειγμα ο Παναθηναϊκός, του οποίου οι φίλοι σε κάθε ευκαιρία τιμούν τον πάλαι ποτέ μεγάλο Σέρβο φόργουορντ.
Ο Μποντιρόγκα, πλέον, ως μέλος της FIBA Europe, αλλά και υπεύθυνος των Εθνικών ομάδων της Σερβίας βρέθηκε στο κλειστό «Δύο Αοράκια» για να παρακολουθήσει δια ζώσης τις προσπάθειες των Νέων της Σερβίας, οι οποίοι κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων.
Με την ευκαιρία της παραμονής του στην χώρα μας ο παλαίμαχος άσος δεν αρνήθηκε να μιλήσει αποκλειστικά στο Superbasket.gr για το σερβικό μπάσκετ, τις διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα στα χρόνια που αγωνιζόταν αυτός, αλλά και στο σήμερα, ενώ αναφέρθηκε στους δύο εκπροσώπους μας στην Ευρωλίγκα, Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό.
Η Εθνική Νέων της Σερβίας τερμάτισε στην τρίτη θέση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων. Θα ήθελα ένα σχόλιο.
«Είναι καλό αποτέλεσμα. Η ομάδα έπαιξε πολύ καλά, έχασε δύο παιχνίδια και κατάφεραν να τερματίσουν στην τρίτη θέση. Συγχαρητήρια στα παιδιά, που έκαναν πολύ καλό τουρνουά, παρά το γεγονός πως 4-5 παιδιά δεν ήρθαν στην διοργάνωση. Έχουμε μέλλον, όπως είδατε και πολύ καλή γενιά».
Η Σερβία έχει μέλλον αγωνιστικά, ώστε να στελεχώσουν παίκτες και την Εθνική Ανδρών;
«Σίγουρα έχουμε πολύ μεγάλα ταλέντα τα οποία δουλεύουν σκληρά. Πάντα η Σερβία έβγαζε μεγάλα ταλέντα, φτάνει, όμως, να δουλέψουν σκληρά και να βελτιωθούν, γιατί εάν θέλεις να πας από τους Νέους στους Άνδρες χρειάζεσαι χρόνο. Αυτό είναι μεγάλο βήμα και όχι κάτι μικρό. Δείξαμε καλά πράγματα και όχι μόνο για αυτή την γενιά, αλλά και για τις επόμενες που έρχονται. Είμαστε ικανοποιημένοι».
Ποιες είναι οι διαφορές ανάμεσα στο Σερβικό μπάσκετ του τότε και του τώρα;
«Είναι τελείως διαφορετικά τα πράγματα! Η μία γενιά κατάφερε να κατακτήσει τα πάντα, Παγκόσμιο πρωτάθλημα, Ευρωμπάσκετ, αλλά και σε διασυλλογικό επίπεδο πέτυχε κάποια σημαντικά πράγματα. Αυτή η γενιά πέτυχε, επίσης, σημαντικά πράγματα. Αργυρό μετάλλιο σε Ευρωμπάσκετ, τέταρτη θέση σε Μουντομπάσκετ την προηγούμενη χρονιά. Είναι καλοί, αλλά πρέπει να δουλέψουν πολύ διότι υπάρχει ταλέντο».
Προσωπικά παίξατε σε πολύ υψηλό επίπεδο και τώρα βλέπετε τα παιχνίδια από την τηλεόραση είτε από την εξέδρα. Σας λείπει καθόλου το να παίξετε κι εσείς;
«Όχι, δεν μου λείπει, διότι όσο έπαιζα το διασκέδαζα πολύ. Είχα θέσει κάποιους στόχους για να πετύχω και τους πέτυχα όλους. Κέρδισα πολλά πράγματα, όπως Ευρωλίγκα, Παγκόσμιο Κύπελλο, Ευρωμπάσκετ και πρωταθλήματα. Είμαι πολύ χαρούμενος και ευτυχισμένος σε σημείο να μην μου λείπει κάτι. Απολαμβάνω το να βλέπω μπάσκετ και ειδικά το να βλέπω ομάδες νέων».
Ελληνικό μπάσκετ παρακολουθείτε; Ποια η γνώμη σας;
«Παρακολουθώ τις ελληνικές ομάδες. Κυρίως, όμως, τις παρακολουθώ από την Ευρωλίγκα».
Μπορεί να έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τότε που φύγατε από τον Παναθηναϊκό, όμως ο κόσμος της ομάδας δεν σας έχει ξεχάσει. Τι μήνυμα θα θέλατε να στείλετε;
«Το μόνο που θέλω να πω είναι πως τους αγαπώ. Πάντα έχουν θέση στην καρδιά μου και τους ευχαριστώ για την μεγάλη στήριξη που είχα όταν έπαιζα στην ομάδα. Όποτε βλέπω τον κόσμο ανταποδίδω την αγάπη που μου δείχνει. Είναι ξεχωριστό, κάτι που δεν ξεχνάω και θα έχω πάντα στην καρδιά μου, η οποία είναι -στα ελληνικά παρακαλώ!- πάντα πράσινη!».
http://www.superbasket.gr/, 22/7/2014