24 Απριλίου 2014

Οι AC/DC διαψεύδουν τις φήμες και συνεχίζουν

Tο γκρουπ συνεχίζει κανονικά την προετοιμασία του για τον καινούριο του δίσκο.

Τον γύρο του κόσμου έκανε τις δύο τελευταίες ημέρες η πληροφορία πως οι AC/DC, το θρυλικό και πολύ πετυχημένο ροκ συγκρότημα από την Αυστραλία που μετράει 40 χρόνια ζωής, σταματάει τη δράση του. Αφορμή γι' αυτή την πληροφορία στάθηκε το γεγονός πως ο ιδρυτικός κιθαρίστας και βασικό μέλος του γκρουπ Malcolm Young είναι σοβαρά άρρωστος. Ραδιόφωνα, μπλογκς και δημοσιογράφοι στην Αυστραλία άρχισαν να αναπαράγουν αυτή την πληροφορία με τον γνωστό "ιντερνετικό" τρόπο, χωρίς δηλαδή καμία έρευνα ή διασταύρωση. 
Ετσι γιγαντώθηκε μία ακόμη αβάσιμη πληροφορία και πήρε τις γνωστές διαστάσεις που παίρνουν αυτά τα θέματα στο διαδίκτιο.
Τώρα οι AC/DC διαψεύδουν αυτές τις φήμες διά στόματος του τραγουδιστή Brian Johnson που δηλώνει πως το γκρουπ συνεχίζει κανονικά την προετοιμασία του για τον καινούριο δίσκο και ότι ο Malcolm Young θα απέχει από τις δραστηριότητες, όσο χρειαστεί για την υγεία του.
Το θέμα είναι πως με αυτή τη διαρκή διακίνηση ανυπόστατων πληροφοριών και τη διάψευσή τους στη συνέχεια, το διαδίκτιο έχει χάσει κάθε σοβαρότητα και αξιοπιστία, ενώ θα μπορούσε να αποτελεί όντως μια πηγή εναλλακτικής πληροφόρισης. Τώρα πια για οτιδήποτε διαβάσεις ή πληροφορηθείς, πρέπει να το επιβεβαιώσεις 100 φορές για να είσαι σίγουρος πως ισχύει.

Μάκης Μηλάτος
http://www.tospirto.net/, 17/4/2014