20 Φεβρουαρίου 2014

«Παράθυρο» για δουλειά στην Google. Τεστ - πρόκληση.

«Πόρτα» στο όνειρο της επαγγελματικής καριέρας στην Google ανοίγει ο πολυεθνικός κολοσσός σε Ελληνες προγραμματιστές. Φέρνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα τα «Google Quizzes», μια απαιτητική διαδικτυακή δοκιμασία, που όποιος αντεπεξέλθει σε αυτή με επιτυχία καλείται κατευθείαν για αξιολόγηση στο τμήμα ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας, κάνοντας ένα καθοριστικό βήμα για πρόσληψη σε αυτήν ως software engineer.

Τα τεστ - πρόκληση για κάθε νέο που ασχολείται με τον προγραμματισμό Η/Υ θα φιλοξενηθούν στο πλαίσιο του διεθνούς συνεδρίου Developers Days, που διοργανώνει η Google σήμερα και αύριο στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για ένα παγκόσμιο τεχνολογικό γεγονός, που θα φέρει σε επαφή περισσότερους από 2.500 προγραμματιστές ανά τον κόσμο με ελληνικές εταιρείες, επαγγελματίες, αλλά και νέους ανθρώπους που θέλουν να δουν τις ιδέες τους να παίρνουν σάρκα και οστά.

Στο Βελλίδειο
Το Developers Days διοργανώνεται στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο από την Κοινότητα Θεσσαλονίκης του Google Developers Group (GDG Thessaloniki). Σε αυτό θα παρουσιαστεί, μεταξύ άλλων, η επαναστατική γλώσσα προγραμματισμού ανοιχτού κώδικα DART, η οποία υποστηρίζεται από τη Google.

Η DART δίνει στους προγραμματιστές και στις εταιρείες την ευελιξία να δημιουργήσουν σε ένα φιλικό προγραμματιστικό περιβάλλον, το οποίο μπορεί να μειώσει την επένδυση σε χρόνο και χρήμα έως 40%.

Με πρωτοβουλία της GDG Thessaloniki, στο διήμερο συνέδριο θα συγκεντρωθούν χρήματα για την οικονομική ενίσχυση των σεισμόπληκτων κατοίκων της Κεφαλονιάς. Τόσο στους χώρους φιλοξενίας του συνεδρίου όσο και διαδικτυακά θα πωλούνται ειδικά σχεδιασμένα μπλουζάκια για τους πληγέντες Κεφαλονίτες και μέρος των εσόδων θα διατεθεί γι' αυτόν τον σκοπό.

Εφημερίδα "Έθνος", 20/2/2014