26 Φεβρουαρίου 2014

Τι παράγει τελικά η Ελλάδα; Νόμους, ρυθμίσεις και διατάγματα…

Οι εξαγωγές στη χώρα μειώνονται, οι βιομηχανίες η μία μετά την άλλη τα μαζεύουν και φεύγουν, η ανεργία είναι στα ύψη, η χώρα καταρρέει και το πολιτικό προσωπικό τι κάνει; Μα τι άλλο, νομοθετεί…
Δεν έχει σημασία αν εφαρμόζονται οι νόμοι, σημασία έχει να νομοθετείς…
Η Ελλάδα είναι μάλλον η χώρα που “παράγει” τους περισσότερους νόμους, ρυθμίσεις, αποφάσεις και προεδρικά διατάγματα!
Ναι, ξέρω, έχουμε Δημοκρατία γι’ αυτό επικρατεί αυτή κατάσταση. Για δείτε όμως παρακάτω στην “Δημοκρατία” μας πόσα προεδρικά διατάγματα έχουν περάσει σε μια δεκαετία και μετά μιλάμε για το πολίτευμα… Ας μην κοιτάξουμε και πόσα προεδρικά διατάγματα είχαμε την περίοδο της κρίσης και των Μνημονίων γιατί θα… εκνευριστούμε!
Μεταξύ της περιόδου 1995-2005 (“χρυσή” περίοδος Σημίτη) παρήχθησαν 171.500 ρυθμίσεις, που μπορούν να μεταφραστούν σε σχεδόν 20 ρυθμίσεις την ώρα!
Μέσα σε αυτή την 10ετία, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΣΕΒ, είχαμε:

*3.430 νόμους
*20.580 προεδρικά διατάγματα
*114.905 υπουργικές αποφάσεις
*24.010 αποφάσεις περιφερειών
*8.575 αποφάσεις δημοτικών αρχών
Σύμφωνα με τα στοιχεία, η πλειονότητα των νομοθετικών ρυθμίσεων τροποποιεί προγενέστερες ρυθμίσεις, με πλέον αντιπροσωπευτική την περιοχή της φορολογικής νομοθεσίας, όπου ψηφίζονται νέες ρυθμίσεις τουλάχιστον μια φορά κάθε έτος.
Επιπλέον, για τους μεγάλους μεταρρυθμιστικούς νόμους εκδίδεται, κατά μέσο όρο, μόνο το 45% των προβλεπόμενων εξουσιοδοτικών διατάξεων, που είναι απαραίτητες για να λειτουργήσουν οι πρόνοιες της πρωτογενούς νομοθέτησης.
Τα σχόλια δικά σας…

http://olympia.gr/, 25/2/2014